HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2007.09.19. 14:22 2econdSkin

Új Moonspell lemez!!!

Amint azt korábban beharangoztam volt, október 12.-én hivatalosan is megjelenik az Under Satanae címet viselő lemez, amely a Moonspell korai dalait fogja tartalmazni. Néhány ügyes faszinak köszönhetően azonban már második napja itt hever az anyag promo-verziója a Winamp-listámon :D.



A rögzített anyag akkorát harap, mint egy Tyrannosaurus Rex,
valami hihetetlen módon átjön belőle az a bizonyos sötét-agresszív-erotikus-black-temperamentumos-mediterrán-folk hangulat, ami a Wolfheart környéki-előtti időkre jellemző. Számomra - és szerintem még sokak számára - a legizgalmasabb hallgatnivalót a Serpent Angel című, 1992-es tétel biztosította, lévén, hogy ez a dal az első demo-nóta, még a Moonspell hivatalos megalakulása előtti időkben íródott, amikor a srácok még Morbid God néven nyomultak. Ami azonban a többi dalt illeti, korrekt képet adnak arról, hogy honnan is indult a portugál zenekar és bizony mondom néktek, igencsak ügyesen van rajtuk keverve a black metal fagyos atmoszférája a luzitán tűzzel. Szó ami szó, nagyon vártam már, hogy normális, hallgatható minőségben élvezzem a Tenebrarum Oratorium-ot (mind az Andamento I/Erudit Compendyum, mind pedig az Andamento II/Erotic Compendyum változatát) vagy az Opus Diabolicum-ot. A Wolves From The Fog-tól pedig egyenes út vezet a Wolfheart-ig.

A "Dark Fountain of Youth" kísérőcímmel beharangozott,
metal-történelmi jelentőségű Under Satanae lemezt igazán azoknak ajánlanám, akik fülig érő vigyorral hallgatták végig a Memorial albumot, annak örvendezve, hogy Fernandoék visszatértek a korai , nyersebb hangzásvilághoz. Akik azonban a Sin/Pecado-ra vagy a Darkness and Hope-ra esküsznek, hát, ők lehet, hogy nem fogják osztatlan rajongással fogadni a régi-új Moonspell-albumot. Extrakíváncsiak pedig megkukkolhatják a Youtube-on a stúdiózás néhány jelenetét is. Novemberben Bukarestben koncerteznek a fiúk és őszintén remélem, hogy két dal között el fog hangzani Nando-tól az a konferálás is, hogy hamarosan elkészül a soron következő új Moonspell-album is, új időknek új dalaival...
Értékelés: 9/10

1 komment

Címkék: ajánló muzsika


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr45170339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thomas bertok 2007.09.19. 16:13:20

mmm, ahogy a prodigy sodorta a teknősöket egybe a rokkeristákkal, úgy a sin(pecado) vonzotta át a depeseket a hörgipörgibe. Meg fordítva. Jau az, egy dárknesz end hóp után meghallgattam a többi számot az albumon, így ledugták a torkomon a többi falatot.
(off: bulcsúpajti a hajdani egyetlen számot megélt Güzü-ben írta volt...: ÚJ IDŐKNEK ÚJ DALAI LÁMA) =))
süti beállítások módosítása