HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2008.05.23. 14:50 2econdSkin

Az örök éjszaka után

Bukarest ronda falu, legalábbis ez volt az első benyomásom, amikor múlt szombaton leszálltam a vonatról. Moonspell-ék koncerteztek, és talán ez volt az egyetlen eléggé nyomós érv arra, hogy betegyem a lábam csudaszép fővárosunkba. Mit is mondhatnék... életemben még annyi kóbor kutyát és bunkó balkáni pofát nem láttam, mint azalatt az egy nap alatt. Becsszóra, Kusturica tapsikolt volna az örömtől.



A koncert? eltekintve egy-két apró technikai problémától (a mikrofon elhallgatott pár másodpercre, na meg a Full Moon Madness alatti fény-kiesés) köszi-fasza, le a kalappal. Fernando szerint "a bukaresti show nagyszerű volt, egyszerre jó kezdet és jó ómen. Két új dalt most játszottunk először (a Night Eternal-t és a Scorpion Flower-t), egész jó fogadtatással". Ehhez én se tudnék sokkal többet hozzátenni. Lehet, hogy nem a legtechnikásabb zenészek, lehet, hogy Ribeiro nem a legjobb énekes, egy dolog viszont tagadhatatlan: nagyon hangulatos koncertet nyomtak, Fernando pedig egy olyan karizmatikus frontember, aki képes pillanatok alatt hihetetlen hangulatot teremteni. A két  - szerintem elég rosszul megválasztott - előzenekarról sok jót nem mondanék: a bukaresti Sincarnate death-doom-ja elég középszerűnek tűnt, hozzájuk képest a brassói Indian Fall melodikus death-black metal-ja sokkal szimpatikusabb lett volna, ha az iszonyatosan kásás hangzás nem tette volna élvezhetetlenné a dalaikat. Az utánuk következő Moonspell részéről sok lacafaca nem volt, meglepetésemre nem az új album valamelyik dalával nyitottak, holott - miután Mike volt olyan kedves és megsúgta a déli soundcheck előtti találkozásunk alkalmával, hogy két új dalt is fognak játszani - arra számítottam, hogy legalábbis egy Night Eternal-lel kezdenek.



A farkasvonításos intro után következő Wolfshade - A Werewolf Masquerade dallamaira hirtelen mindenki felpattant az amfiteátrum ülőhelyeiről, hogy aztán az ugyancsak Wolfheart albumos Love Crimes-szal folytatódjon a buli.



A fiúk listájáról sajnos hiányzott a két legvitatottabb albumuk anyaga, így aztán sem a Sin/Pecado-ról, sem pedig a The Butterfly Effect-ről nem játszottak semmit (pedig igazán tudtam volna örülni egy handmadeGod-nak vagy egy Soulsick-nek), azon túl viszont minden volt, amitől csak jó lehet egy Moonspell-koncert:


Wolfshade - A Werewolf Masquerade
Love Crimes
Opium
Awake
Tenebrarum Oratorium - Andamento II / Erotic Compedium
Night Eternal
Blood Tells
Everything Invaded
Nocturna
Scorpion Flower
Vampiria
Mephisto
Full Moon Madness
-------------------
Finisterra
From Lowering Skies
Alma Mater



December 9-én Budapesten Moonspell-koncert. Addig még vár rám egy Crematory-Lake of Tears, egy Agua de Annique-Tiamat-Lacrimosa, egy Arkona és ki tudja, mi minden...

Szólj hozzá!

Címkék: muzsika mitörtént


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr91484006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása