HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2007.07.25. 15:10 2econdSkin

Ördögünk van...

Tudom, csúf szokás a káromkodás, de ahogy a régi poén tartja, a software a számítógép azon része, amit szidni lehet, a hardware pedig az a része, amit meg is lehet rugdosni. Aki pedig valaha is káromkodott a számítógép működése/nem működése/hibás működése miatt, az bizony tudja, hogy a kompjúter az ördög masinája. (Emlékszem, szegény nagyapám a maga Don-kanyart meg kaukázusi hadifogságot megjárt tiszta paraszti eszével az ilyen jellegű "technika csodáira" mindig azt mondogatta: nagy ördög az ember...)

Szkeptikus, szabadgondolkodó és babonáktól mentes fajzat lévén sokáig nem fogadtam el ezt a megállapítást. Egész pontosan a mai napig. Pár perccel ezelőtt ugyanis megakadt a szemem a Photoshop készítőinek listájában egy néven. Egy női név, legalábbis a keresztnév az női. Irina (görög-szláv eredetű szó, jelentése: béke). Irénke.


Dörgöltem a csipámat, de mindhiába: a név az ugyanott volt, pimaszul vigyorogva rám, szembeszökően igazolva több évszázad egyháztudorainak és igehirdetőinek az igazát: hogy a Gonosz nőnemű. Ráadásul itt van közöttünk. Sőt, nemcsak, hogy itt van, hanem ráadásul még a fedőfoglalkozása is ismeretessé vált. Innen arrafelé mindenki döntse el szabadon, hogy behinti-e szenteltvízzel a drága pénzért megvett számítógépét, elvonul valahova a hegzek közé remetének, távol a világ hívságaitól, vagy pedig beáll a sorba és behódol a Nagy Fenevadnak, a Sátánnak, a Bukott Angyalnak, a Pokol Sötét Hercegének, a Hazugságok Urának, Pandemonium Fejedelmének.

Egy biztos: az utolsó idők közel vannak. Imádkozzunk, testvéreim!

3 komment

Címkék: agymenés


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr34125187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erika 2007.07.25. 15:36:43

Hmmm. De az 'ellenzek' is ott van. Az "Evangelism" resz a vege fele 3 nevet is tartalmaz. Egy no es ket ferfi probalj/ta akadalyozni. (Legalabb is a 7-es verzioban)

2econdSkin 2007.07.25. 16:25:58

Valóban. Biztosan vagy elvonultak, vagy elkárhoztak már azóta >:)

Hysteria 2007.07.25. 18:01:30

Ugyan, kérem, nekem egy pillanatra sem volt kétségem afelől, hogy a Sátán csakis nőnemű lehet. Most egy bizonysággal több vagy kevesebb, az már ugyan mindegy :)
süti beállítások módosítása