HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2007.08.05. 20:24 2econdSkin

Köbcentik és decibelek

Bár az időjárás idén sem kedvezett a résztvevőknek, érdeklődőkben és vendégekben sem volt hiány a Viking MC által harmadik alkalommal megrendezett motorostalálkozón. Már pénteken folyamatosan érkeztek a motorosok a Kárpát-medence minden részéről, határon innen és a túloldaláról vegyesen, hogy egy jó hangulatú hétvégét töltsenek el a sebesség és a köbcentik megszállottjainak társaságában. Péntek délután a szatmárnémeti strandon Hidi Miki nagy sikert aratott streetfight-bemutatója mellett a közönség az Underskies reggae-muzsikájára bulizhatott, este pedig a magyarországi  Rückvärts elektro-indusztriális metálja adta a talpalávalót.
A szombati esős idő sem tudta elriasztani a tömegeket attól, hogy már a meghirdetett időpont előtt ellepjék a töltést, kíváncsian várva a motorosok felvonulását és az azt követő Angyal Zoltán streetfight-showját. Az idei felvonuláson több, mint kétszáz motoros vett részt, sokan azért maradtak távol, mert nem merték a saját és a a drága motorok épségét kockáztatni az esőtől csúszós úton, a nézők azonban így is jónéhány szebbnél szebb motorbiciklit csodálhattak meg. A többszörös Stunt Riding bajnok Angyal három motorbiciklin előadott produkciója tátott szájjal hagyta még a közlekedésrendészeti kiküldötteket is, a közönség ujjongással és hangos tapssal jutalmazta lélegzetelállító - és a csúszós út miatt különösen veszélyes - mutatványait.
Ezt követően a program a strandon folytatódott, ahol változatos műsorszámok feledtették a résztvevőkkel a mostoha időjárást. Volt sörivó verseny, lovagi torna, fejszedobáló verseny, hordógurítás motorral, szkanderbajnokság és persze motorhang- és szépségverseny, ahol idén mindkét kategóriában egy-egy Suzuki vitte el a pálmát. Az estefelé újból eleredő eső nem tántoríthatta el a bulizni vágyókat: a szatmári gyökerekkel rendelkező kolozsvári Knock Out tempós hard rock-rock’n’roll zenéje kellőképpen felforrósította a hangulatot az utána következő erotikus show-ra. Az est záróakkordjaként a kolozsvári Altar zenekar erősen társadalomkritikus szövegekkel megspékelt metal-koncertje késztette heveny bólogatásra a nézőket, végezetül pedig tüzijátékkal zárult a 2007-es szatmári motorostalálkozó.

„A motorosok jó emberek”

- énekelte Nagy Feró valamikor a kilencvenes években, és ez ismét bebizonyosodott: a kolozsvári motorosok felkérésére a fesztivál végére több, mint 1200 RON és 6000 forint gyűlt össze két kórházban fekvő társuk megsegítésére.A hétvége incidensektől mentesen múlott el, ismételten rácáfolva az előítéletekre, miszerint a motorbiciklisek randalírozó huligánok lennének.
A házigazda Vikingek mellett szép számmal képviselték klubbjukat a Bihar és Szilágy megyeiek csakúgy, mint a magyarországi Keleti Motoros Egyesület jelen lévő tagjai vagy a kolozsvári Seth RC. A elmúlt évekhez képest megnövekedett azoknak a száma, akik sátorral jöttek, ezzel is emelve a találkozó családias hangulatát  és fesztivál-jellegét. A szervezők elmondása szerint az előre kalkulált közel ezer motoros mintegy nyolcvan százaléka vett részt a hétvégi motorostalálkozón, közttük szép számmal voltak visszatérő vendégek is. Noha a rendezvény anyagilag idén is veszteségesnek bizonyult, a szervezők sokkal fontosabbnak tartják a közösségi hangulat megteremtését és a kapcsolatok ápolását, mint a feltétlen profithajhászást és biztosítottak affelől, hogy jövőre is lesz motorostalálkozó Szatmárnémetiben.


Azért ilyen hivatalos hangvételű a cucc, mert ide meg ide íródott...

4 komment

Címkék: muzsika iromány mitörtént


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr16132996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thomas bertok 2007.08.06. 12:50:11

Dééééééééééélczeg, hova tűnik az a kellemesen dohos, vérszagu, sötétvoros árnyalatu agy és más belsőségekkel "megspékelt" szöveged???? inkább írtál volna egy igazi 2econdskin szöveget arrul, h milyen májer votál azon a (milyen is?) motoron, és hogy milyen májer vagy, hogy te ide meg ide irsz. Különben meg BigUp, sok sikert.

Krisz 2007.08.06. 16:40:08

Jah, 1etertek az elottem szoloval... :))
Bakker ez annyira, de annyira, de annyira...nem Tsongorka blogjara valou...(vagyis nem ebben a stilusban :)) )
De azer\\\' meg kell hagyni, a \\\"vilag legjobb napilapjat\\\" tutira feldobtad ma vele... :P
Meg a zolvasoujidat ezzel a keppel! :D

Krisz 2007.08.06. 16:41:00

nah hogy kicsicsazta nekem a vonalkakkal... szal az nemejnvoutam...

2econdSkin 2007.08.06. 19:10:11

Kell azért néha egy kis komolykodás is, ha másra nem is jó, legalább ledöbbentem vele a népeket :D
süti beállítások módosítása