HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2008.11.26. 14:31 2econdSkin

Árnyék és sötétség között

Azt hiszem, az a baj, hogy mindig rossz döntéseket hozok, elkerülhetetlenül, ugyanakkor kíméletlenül előre kiszámítható módon, mintha csak egy precíz képlet egyik aprócska eleme lennék. A rossz döntések után pedig úgy következnek az újabb rossz döntések, mint ahogy az alkonyi árnyakat követi az éj sötétje.

Azt hiszem, az a baj, hogy csupa olyan dolgokkal büszkélkedek, melyek amúgy szégyenemre válnának és csupa olyan dolgokat tartok a szégyenemnek, melyekre akár büszke is lehetnék. Büszkén vállalom az egómat, az elveimet, a hitemet, az ezekhez való hűséget, és ezzel csak annyit érek, hogy mindent és mindenkit felégetek magam körül. Büszkén felvállalom a döntéseimet (melyek elkerülhetetlenül rosszak) és rendíthetetlen makacssággal utasítok vissza minden kísérletet, amely arról próbálna meggyőzni, hogy tévedek. Emelt fővel állok, rendíthetetlenül, mert erős vagyok. Pont, mint egy szalmával kitömött kibaszott madárijesztő.

Azt hiszem, az a baj, hogy úgy mondok ki szavakat, hogy túl sokat gondolkodom a lehetséges következményeken (amelyek éppen ezért óhatatlanul be is következnek), vagy úgy, hogy egyáltalán nem érdekel, milyen erőket indítok el velük. Arra is volt bőven példa, hogy úgy elrejtettem a szavak közé a mondanivalóm igazi tartalmát, hogy végül már én sem találtam meg. (Aztán persze vérig voltam sértve, ha félreértettek).

Azt hiszem, az a baj, hogy mindig későn kezdek gondolkodni, mindig utólag jutnak eszembe a jó megoldások, a frappáns válaszok, az alkalomhoz illő kifejezések, a helyes döntések (melyekről végül már nem derül ki semmi, hiszen esélyt sem kaptak), a megfelelő reakciók.

Azt hiszem, az a baj, hogy minden hitem és reményem csak a Semmibe vethetem. Hogy amibe nem halok bele, attól erősebb sem leszek. Hogy ha én meg is változnék, minden egyéb ugyanolyan maradna.

Arnyék és sötétség között, mint az éjjeli köd, amely téged is elnyelt végül, ideig-óráig, első kakasszóig, amíg a hajnal fel nem ragyog, az ajtó előtt állok...

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr73789608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yoyó · http://lordyoyo.myminicity.com 2008.11.26. 15:37:08

Mielőtt mondanál valami hülyeséget, csináld azt, amit jó szipósok csinálnak: kilégzés, belégzés, és akkor a mantra... Szúúúúúúú-szááááá...
:p Egyszerű, nem?

Zsibrák 2009.01.11. 19:26:11

Kedves Tsong, remélem azóta már kimásztál ebből a mindigmindentelrontok gödörből. Nehéz elhinnem, hogy az egyik legértelmesebb ember akit ismerek csak rossz döntéseket hoz. Fogadd el, hogy te is emberből vagy, aki néha követ el balkövéseket és bocsáss meg magadnak. És BUÉK.
Üdv,
Bea
süti beállítások módosítása