HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2007.09.03. 12:57 2econdSkin

Partiumi Magyar Napok?

Ráadásul hatodik alkalommal, hogy a macska rúgná meg, s még mindig nem sikerült kinőni egy-két fránya "gyermekbetegséget", már ami a rendezvény milyenségét illeti. Kezdjem a közepén: mi az árva p*csöm volt az a szatmárpontrós Szépségtapasz nevezetű közönségjáték? Kiraknak egy bazinagy plakátot, rajta egy Barbi meg egy Dzsonibrávó jellegű lyukasfejű párocska, háttérben napocska meg arizonai sziklák, elől meg egy bazinagy mexikói csodagomba, osztán ez nagyon partiumi, meg szatmári, meg egyáltalán...


Aztán a meghívottak-fellépők... Gergely "aszerelemdaláraelindultemanuelle" Róbert? Amennyit láttam belőle, a mamák jól szórakoztak meg élvezték, de nekem egy tizenvalahány éve lejárt haknizenész aki unalomig koptatott feldolgozásokat nyomat, valahogy nem nevezhető húzónévnek... Krisz Rudolf, alias Krisrudy? Bazdmeg, a legelső dal első fél percében megakad a playback-cédé, aztán kicsit gyanús volt a dolog... ha már felrángat magával a színpadra két szerencsétlen ekekapást egy basszgitárral meg egy billentyűssel, akkor mé' nem játszanak élőben? Ne válaszolj, én is sejtem, miért... Na meg a Kryolit... jóvanna, szatmári banda, kell nyomni őket, semmi gond. Arra azonban nincs bocsánat, hogy pontatlanul és falsul játszanak. Nem vagyok egy vájtfülű-vájtszemű konzervatóriumi mindentudó, de amit az unos-untalan játszott véneurópával műveltek, az több volt, mint gyalázat. Mindegy, az igénytelen jónép becumizza ezt is.

Sorolhatnám még, de nem fogom. Csak felhúzom magam. Előre hallom a sok önsajnáltató-mentegetőző rinyálást, hogy "dehát istenem, ennyi pénzből kész csoda, hogy sikerült megcsinálni" meg hasonlók. Erről megint külön vitát lehetne nyitni...

A nagy PMN gyakorlatilag egy gyengécske falunap-jellegű rendezvénnyé degradálódott. Főleg, hogy baromira nem volt benne semmi kimondottan "partiumi" jelleg. Egyáltalán, mi a tosz az, hogy partiumi? Se nem magyarországi, se nem erdélyi, afféle fele apă, fele víz, a hírös nagy debreceni cívisek dzsentri-leszármazottjainak valami távoli, elkorcsosult, vidéki rokona, aki gyógyíthatatlan megalomániájában azt hiszi, hogy ő is valaki?

2 komment

Címkék: mitörtént morfondír balkánpáuör


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr52156310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

albin 2007.09.04. 17:27:11

igy jartunk, de az ilyeneken nem kell valtoztatni, mert kulomben nem tudnank mi a valoban szep. legalabb addig tudjuk, hogy szemelyreszoloan hol tartunk izles dolgaban. dec ol folksz.

Aletta · http://360.yahoo.com/shadowflower_13 2007.09.05. 14:56:29

Tankcsapda Mari öööö izé Dancsanna Mari nem volt?
Te is minek menté oda :P
süti beállítások módosítása