HTML

Ők szóltak be

Itt lövöldözök

2008.12.01. 16:50 2econdSkin

Font-os kérdés 2.

Van ugye ez a dolog. Aki valaha is használt pl. Word-ot, láthatta, hogy helyenként a font neve után oda van biggyesztve pl egy CE. Jelzésértékű a dolog: Central European, azaz közép-európai karakterkészlet, amely ideális esetben az alábbi nyelvek karaktereit tartalmazza: cseh, észt, horvát, lengyel, lett, litván, magyar, román, szerb, szlovák, szlovén. Ebből jelen esetben minket a román érint, ha már ide szart minket a gólya. Értem én, hogy a legtöbb free font készítője le se sajnálja a surmó kelet-európaiakat, ezért aztán nem is készítenek speckó karaktereket. Na de mi a helyzet akkor, amikor egy olyan fontról van szó, ami igenis tartalmaz ilyesmiket, és mégsem használják???

A figyelmes (és a román írásmódot/nyelvet ismerő) szemlélőnnek feltűnhet, hogy a fenti cigarettásdobozon a román karakterek helyén ügyes kicsi kérdőjelek pompáznak. Avatattabb, "vájtszemű" egyének a fontot is felismerik. Akik pedig használják is a fentebbi betűtípust (ráadásul még dohányoznak is), pláne feltehetik a kérdést: bakker, írni se tudtok, és ti akartok segíteni abban, hogy leszokjak???

1 komment

Címkék: agymenés morfondír balkánpáuör


A bejegyzés trackback címe:

https://2econdskin.blog.hu/api/trackback/id/tr88798142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz 2008.12.08. 15:12:46

Basszus...de rágyújtanék... :))
süti beállítások módosítása